Wednesday, February 01, 2006

Nieuws van woensdag 1 februari 2006

Vanuit een koel Dalat ff een berichtje van ons. Inmiddels staan bijna alle reisverhalen en foto's van Cambodja op de site. Lees ze hier Ook is er weer een nieuwe B.E.E.R. index. Dit keer was Angkor aan de beurt! Lees Eddie's scherpe oordeel bij Edje Culinair

Met ons is alles nog steeds uitstekend. We hebben een ontzettend leuke Tet (Chinees nieuwjaar) in Saigon achter de rug. Zaterdagavond genoten van het vuurwerk en een klein feestje in ons guesthouse. Zondag waren we een beetje brak dus gingen we op pad voor een uitgebreide lunch (ontbijt was maar 2 sneetje witbrood namelijk). We kwamen echter niet verder dan de straatjes achter ons GH, we werden uitgenodigd door groep Vietnamese mannen om met hun Tet te vieren. Met veel bier en allerlei hapjes en heel veel toosten. Het Chuq Mung Nam Moi (happy new year in het vietnamees) van Sanne viel in erg goede aarde. En alle Nederlandse voetballers kende ze natuurlijk ook. Dit keer leek Edward niet op van Nistelrooy maar had hij het haar van Van Gullit! Al met al was het een erg bijzondere middag, weten we weer wat meer over de symboliek achter Tet en hebben we nogmaals ervaren hoe gastvrij en aardig Vietnamezen zijn!

Maandag hebben we de bus naar Dalat genomen. Meteen toen we uitstapten merkten we het: onze tenen werden koud...... Sokken aan dus en ook een lange broek. De mutsen, sjaals en handschoenen van andere (vietnamese) toeristen vinden we een beetje overdreven. 20 graden is best ok!

Vrijdag gaan we wel weer richting de warmte, het is tijd voor wat strand! In Nha Trang gaan we lekker relazen en snorkelen en duiken!

Intussen doet onze zaakwaarnemer zijn werk goed en is hij de wisky's meer dan waard! De creditcard van Sanne was namelijk geblokeerd. Er waren wat dubieuze afschrijvingen bij juweliers en warenhuizen in de Verenigde Aribische Emiraten. Gelukkig waren de mensen bij Mastercard oplettend en opent Tymon onze post gelijk. Na een telefoontje met Mastercard is alles opgehelderd en geregeld, helaas is de creditcard nu wel voorgoed geblokkeerd. Maar goed die boeven kunnen nu niets meer kopen met mijn mastercard.

Groetjes Edward en Sanne

p.s. Graag willen wij Meneer Duck feliciteren met zijn 32ste verjaardag! Bewaar een glaasje Spaanse wiskey voor ons!!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home