Wednesday, January 11, 2006

Nieuws van woensdag 11 januari 2006

We zijn weer bij de zee. Na enkele dagen in Phnom Penh (PP) hebben we eergisteren de bus naar Sihanoukville genomen. Een "kort" ritje van 4 uur slechts, maar het werd toch nog spannend toen een jongetje alle veel te dure tassen van toeristen onderbraakte. Ook Edward's tas had "braaksporen", maar omdat hij nog vrij recentelijk stage heeft gelopen bij Simon deed het hem helemaal niets.

In PP hebben we o.a. het Paleis van de koning en het nationaal museum bekeken. Maar we zijn ook weer snel vertrokken. We gaan nog terug voordat we de grens naar Vietnam over gaan (visa hiervoor hebben we vandaag geregeld bij de ambassade van Vietnam, minder dan 15 minuten!). We willen zeker op de terugweg de zogenaamde Killing Fields bekijken.

Hier in Sihanoukville is het weer zon, zee en strand en natuurlijk ook erg dure en ook nog trage internet verbindingen. De reisverhalen zullen nog even op zich laten wachten dus, maar als we in PP zijn willen we de boel weer helemaal bijwerken.

Verder een kleine tegenslag, Sanne haar bril(montuur) is kapot gegaan na een aanvaring met een Ipod. Deze is nu gemaakt met plakband! Als leek schatten wij in dat de bril niet te repareren is, wij vrezen dat we pas in Ho chi minh stad een nieuwe kunnen kopen. In ieder geval kan ze gewoon zien, nu maar hopen dat de bril niet helemaal uit elkaar valt.

Huidig plan is om overmorgen te vertrekken naar Kampot, waar we o.a. het Kokor Hill Station zullen bezoeken. Daarna naar Kep, een klein badplaatsje en vervolgens terug naar PP.Groeten

Sanne en Edward

0 Comments:

Post a Comment

<< Home