Tuesday, December 13, 2005

Nieuws van dinsdag 13 december 2005

Ha allemaal!

Een laatste berichtje uit de Cameron Highlands...morgenochtend (9 uur VIP bus!) gaan we weer richting de zee: naar Pulau Penang en naar Georgetown, daar gaan we allereerst eens even uitvogelen bij de Immigration Office of we nog wat langer in Maleisie mogen blijven. Doordat we met de trein het land in zijn gekomen hebben we geen stempels in ons paspoort en s het ons onduidelijk of we nu 30, 60 of 90 dagen hier mogen blijven. We hebben het nog erg naar ons zin in Maleisie en zouden graag de kerst en Oud en Nieuw (tuurlijk mogen jullie ons gastenboek hiervoor gebruken jongens...) op het tropische en belastigvrije Pulua Langkawi doorbrengen!

We hebben ons de afgelopen dagen prima vermaakt hier in Tanah Rata, het uitgebreide verslag volgt natuurlijk nog maar hier vast een korte update: we hebben een junglewalk gelopen, erg mooi, geen apen gezien maar gelukkig zijn we de bercuhte bloedzuigers ook niet tegengekomen. Ook hebben we heel veel films gezien (het regent hier namelijk elke middag keihard....) en zijn we lekker veel uit eten geweest (elke dag ja!). Dit is echt een plek voor Sanne, ze drinken alleen maar thee met daarbij veel scones, cheesecakes en strawberry pancakes!

Vandaag hebben we een country side tour gemaakt en in een paar uur ongeveer alle toeristische attracties gezien: een Rose centre: Edward waande zich eerst in de Ranzijn maar hoe hoger we kwamen hoe mooier het werd met een fantastisch uitzicht en heerlijk geurende rozen, een Butterfly Garden: honderden supermooie vlinders die dachten dat eddie een bloem was, maar ook enorm enge Horn Rhino Beetles (zwarte torren zo groot als een hamster met een soort hoorn op de neus....br br), Schorpioenen en slangen enzo. Tis hier trouwens erg normaal dat toeristen deze beessies allemaal ff vasthouden. Vervolgens was de Strawberry Farm aan de beurt. Eerlijk gezegd wist ik (als dochter van een groenteman) natuurlijk allang hoe aardbeien groeiden, daarom hebben we ons vooral geconcentreerd op het eten van deze lekkernijen met een beetje slagroom, jammie! Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de BOH theeplantages (ons doel van de trip!). De weg ernaar toe is alleen al de moeite waard, wat een mooie uitzichten hier zeg! Rondleiding in de fabriek gehad (daar gaat Sanne graag werken het ruikt er heerlijk) en natuurlijk een kopje thee gedronken (ja met taart!). Ook een Chinees Buddistische tempel en een Honey Bee farm stonden nog op het programma, de tempel was schitterend, de bijenboerderij was eigenlijk niet zoveel aan. Kan gebeuren!

Edward is druk bezig de reisverhalen online te zetten, die volgen dus snel, foto's lukt niet want de USB aansluiting mag je hier niet gebruiken......Alle verhalen uit Nederland worden nog steeds heel erg op prijs gesteld, we horen graag hoe het met jullie allemaal gaat!

liefs Edward en Sanne

0 Comments:

Post a Comment

<< Home