Friday, April 14, 2006

Nieuws van vrijdag 14 april 2006

China, here we come!

Het plan was om deze dagen Sanne's ouders met de goede dingen van Thailand kennis te laten maken. Helaas is hun reis vanwege familieomstandigheden uitgesteld. Nu dit leuke bezoek niet door kan gaan, hebben we nieuwe plannen gemaakt! Wensen waren er genoeg: Filippijnen, Laos en China.

Een bezoekje brengen aan China stond het hoogst op ons verlanglijstje. Dus vliegen we dinsdag de 18de naar Macau en gaan we een paar dagen later vanaf daar met de boot naar Hong Kong. In Hong Kong halen we ons Chinees visum en gaan we 4 weken China 'doen'. We zijn echt superbenieuwd wat we van China vinden en hoe het er ons bevalt. We gaan in ieder geval een cursus Tai Chi in Yangshou doen, maar voor de rest ligt nog alles open en hebben we nog wat huiswerk te doen. Edward heeft al wel een Chinese menukaart uitgeprint, dus verhongeren zullen we niet!

Als voorbereiding op China hebben we na ruim 2 weken, het relaxte Ko Chang ingewisseld voor Pattaya. We hadden al meerdere malen het advies gehad vooral niet naar Pattaya te gaan, en ach wie zijn wij om zo'n advies op te volgen. We hebben er altijd al van gehouden buiten de gebaande paden te reizen ;-) De laatste Ko Chang reisverhalen staan in ieder geval online!

We hebben ook nog het geluk om tijdens Songkran (Thais new year) hier te belanden. Traditiegetrouw bestaat de viering hiervan uit het elkaar besprenkelen met water. In een toeristenoord als Pattaya loop dit natuurlijk geheel uit de klauwen en kan je de deur niet meer uit als je watervrees hebt. Af en toe zit er ook wat meel of kleurstof door het water en krijg je het volgende effect:



Edward & Sanne

0 Comments:

Post a Comment

<< Home