Tuesday, March 21, 2006

Geshopt!

Nieuws van dinsdag 21 maart 2006

De laatste avond in Luang Prabang moest er natuurlijk nog even geshopt worden op de plaatselijke markt. Edward werd op een terrasje achter een BeerLao gezet en Sanne nam alle kippetjes (= Lao geld) mee. Ze had al zoveel leuke kadootjes gezien! De markt is in een hele lange straat die verlicht wordt met kleine lampjes boven de kraampjes.

Bij elk kraampje zit een schattig vrouwtje die je opgewekt begroet met Sabadee. Het onderhandelen over de prijs is hier gewoon leuk. Sanne is er hier dan ook wel goed in. Net toen Sanne het eerste kadootje spotte, hoorde ze een rommel in de verte. Alle vrouwtjes gingen klappen en lachen. Blijkbaar was het gerommel goed. 3 minuten later viel de stroom uit en was het werkelijk pikdonker op straat. Mmm.... zo had Sanne zich het shoppen niet voorgesteld. Gelukkig ging het licht weer redelijk snel aan en waren alle mooie spullen weer te bewonderen. Helaas begon het 3 minuten later te regenen, de regendruppels werden met wat minder vreugde ontvangen dan het onweer. Er was zelfs sprake van lichte paniek. Alle mooie spulletjes moesten snel opgeborgen worden in plastic zakken. De vrouwtjes waren behoorlijk in paniek, dus ook maar even helpen inpakken.

Tussen al het gedoe door is het toch nog gelukt kadootjes voor onze lieve nichtjes Sophie en Lieke en hun ouders te kopen:


LIEKE & LOTTE


SOPHIE & TYMON

Na een hobbel de bobbel vlucht zijn we veilig in Vientiane. Volgende bestemming is Thailand dus vandaag een visa voor 60 dagen aangevraagd. 1000 bathjes p.p. neergelegd maar goed dan hoeven we geen visa-run te maken in Thailand.

8 dagen Laos was niet niks voor Sanne, Laos was nog al hard voor haar. We hopen dat de laatste dagen de blessurelijst niet langer wordt:
Ontstoken voet
Geschaafde rug
Oorontsteking
Snee Vinger
Hele grote bult op hoofd
Diarree

Groeten Edward en Sanne

0 Comments:

Post a Comment

<< Home